Pyrki z twarożkiem
Składniki
- 6 ziemnaków
- ok 25 dag twarozku
- śmietana lub jogurt
- cebulka iszczypiorek
- sól
- pieprz
- masełko
Wykonanie:
Pyrki wyszorować, ugotować bez soli w mundurkach. Wykonać gzik - twarożek rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę lub jogurt, dodać drobno pokrojoną cebulkę i szczypiorek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Ugotowane pyrki wyjąć na talerz, przekroić, posolić, zeskrobać odrobinę masła, obok położyć duży kleks twarożku. Ziemniaki można obrać, a twarożek modyfikować, dodając rzodkiewkę lub koperek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?