Płotka z grilla
Przepis na grillowaną rybę (zamiast płotki może być pstrąg) z nadzieniem paprykowo-serowym. Rybę podawać z pieczywem posmarowanym masłem ziołowym.
Składniki
- 4 płocie
- 1 cytryna
- 1 papryka żółta
- papryka czerwona
- 1 cebula
- 10 dag sera żółtego
- 2 gałązki bazylii
- olej roślinny
- pieprz czarny mielony
- sól
Przygotowanie
Płocie oczyścić i opłukać. Wnętrze ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami (sól, pieprz).
Przygotować farsz: papryki oczyścić z pestek i pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Listki bazylii posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Ryby napełnić farszem. Przygotować 4 kawałki folii aluminiowej i każdy posmarować oliwą. Ryby zawinąć i ułożyć na grillu. Piec około 20 min z obu stron.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?