Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Płotka z grilla faszerowana

Iwona Klocko
123rf
Płotka z grilla faszerowana w wykonaniu Iwony Klocko.

Płotka z grilla

Przepis na grillowaną rybę (zamiast płotki może być pstrąg) z nadzieniem paprykowo-serowym. Rybę podawać z pieczywem posmarowanym masłem ziołowym.

Składniki

  • 4 płocie
  • 1 cytryna
  • 1 papryka żółta
  • papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 gałązki bazylii
  • olej roślinny
  • pieprz czarny mielony
  • sól

Przygotowanie

Płocie oczyścić i opłukać. Wnętrze ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami (sól, pieprz).

Przygotować farsz: papryki oczyścić z pestek i pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Listki bazylii posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.

Ryby napełnić farszem. Przygotować 4 kawałki folii aluminiowej i każdy posmarować oliwą. Ryby zawinąć i ułożyć na grillu. Piec około 20 min z obu stron.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski