Cukinia z serem feta
Składniki
- 6 cukinii
- 20 dag sera feta
- 3 łyżki masła
- 1 jajko
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki mleka
- pieprz czarny mielony
- sól
Przygotowanie
Cukinie umyć i osuszyć. Przekroić na pół i za pomocą małej łyżeczki usunąć gniazdka nasienne. Wydrążone połówki cukinii oprószyć solą i ułożyć spodem do tacki. Odstawić na godzinę (z cukinii powinny wyciec soki).
Przygotować farsz. Czosnek obrać. Ser feta zmiksować z czosnkiem, jajkiem, mlekiem, przyprawiając solą i pieprzem według uznania.
Przygotowanym farszem napełnić połówki cukinii.
Cukinię ułożyć na aluminiowej tacce i piec na grillu około 35 minut. Przez ostatnie 5 minut cukinię piec pod przykryciem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?