Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Cukinia z serem feta

Iwona Klocko
123rf
Cukinia z serem feta Iwony Klocko.

Cukinia z serem feta

Składniki

  • 6 cukinii
  • 20 dag sera feta
  • 3 łyżki masła
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mleka
  • pieprz czarny mielony
  • sól

Przygotowanie

Cukinie umyć i osuszyć. Przekroić na pół i za pomocą małej łyżeczki usunąć gniazdka nasienne. Wydrążone połówki cukinii oprószyć solą i ułożyć spodem do tacki. Odstawić na godzinę (z cukinii powinny wyciec soki).

Przygotować farsz. Czosnek obrać. Ser feta zmiksować z czosnkiem, jajkiem, mlekiem, przyprawiając solą i pieprzem według uznania.

Przygotowanym farszem napełnić połówki cukinii.

Cukinię ułożyć na aluminiowej tacce i piec na grillu około 35 minut. Przez ostatnie 5 minut cukinię piec pod przykryciem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski