Menu Region

Jajecznica ze szparagami

Jajecznica ze szparagami

Data dodania: Ostatnia aktualizacja:

Głos Wielkopolski

Elżbieta Podolska

1Komentarz Prześlij Drukuj
Sezon szparagowy trwa. Na straganach i w sklepach są coraz tańsze więc trzeba korzystać. Szparagożercy twierdzą, że można jej jeść na śniadanie, obiad, kolację, a nawet do kawy np. lody szparagowe. dzień najlepiej zacząć od lekkiej jajecznicy oczywiście ze szparagami.
Jajecznica ze szparagami

(© Elżbieta Podolska)

ZOBACZ TEŻ: Szparagi z szynką i jajkiem sadzonym

Jajecznica ze szparagami

Składniki:
  • pęczek ugotowanych szparagów
  • 4 jajka
  • masło
  • 2 dymki z zielonymi listkami
  • sól i pieprz do smaku.


Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Sposób przygotowania

Na rozgrzanym maśle lekko podsmażamy szparagi pokrojone tak by nabrały lekkich rumieńców.


Następnie wylewamy rozkłócone jajka, doprawione solą i pieprzem.

Kiedy się lekko zetną mieszamy i pozostawiamy na malutkim ogniu tak by powstał omlet, od spodu mocno ścięty, a na wierzchu luźniejszy.

Pod koniec wsypujemy pociętą dymkę, by stanowiła taki element chrupiący.

Podajemy jako samodzielną potrawę lub z chlebem na zakwasie i masłem.
Reklama
1

Komentarze

zwiń wszystkie wątki najnowsze najstarsze

Dodajesz jako: Gość

Ilość znaków do wpisania:

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

zaloguj się

fstyt

+36 / -47

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

gosc (gość)  •

ugotowanych szparagÓW!!!!!!

odpowiedzi (0)

skomentuj
Reklama
Reklama