Jajecznica ze szparagami

Jajecznica ze szparagami

Elżbieta Podolska

Głos Wielkopolski

Aktualizacja:

Głos Wielkopolski

Jajecznica ze szparagami

@Elżbieta Podolska

Sezon szparagowy trwa. Na straganach i w sklepach są coraz tańsze więc trzeba korzystać. Szparagożercy twierdzą, że można jej jeść na śniadanie, obiad, kolację, a nawet do kawy np. lody szparagowe. dzień najlepiej zacząć od lekkiej jajecznicy oczywiście ze szparagami.
ZOBACZ TEŻ: Szparagi z szynką i jajkiem sadzonym

Jajecznica ze szparagami

Składniki:
  • pęczek ugotowanych szparagów
  • 4 jajka
  • masło
  • 2 dymki z zielonymi listkami
  • sól i pieprz do smaku.


Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Sposób przygotowania

Na rozgrzanym maśle lekko podsmażamy szparagi pokrojone tak by nabrały lekkich rumieńców.


Następnie wylewamy rozkłócone jajka, doprawione solą i pieprzem.

Kiedy się lekko zetną mieszamy i pozostawiamy na malutkim ogniu tak by powstał omlet, od spodu mocno ścięty, a na wierzchu luźniejszy.

Pod koniec wsypujemy pociętą dymkę, by stanowiła taki element chrupiący.

Podajemy jako samodzielną potrawę lub z chlebem na zakwasie i masłem.

Komentarze

Dodajesz komentarz jako: Gość

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

Liczba znaków do wpisania:

zaloguj się

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

fstyt

gosc (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 36 / 47

ugotowanych szparagÓW!!!!!!

Najnowsze wiadomości

Zobacz więcej

Najczęściej czytane

Gorący temat

Wideo