ZOBACZ TEŻ: Szparagi z szynką i jajkiem sadzonym
Jajecznica ze szparagami
Składniki:
- pęczek ugotowanych szparagów
- 4 jajka
- masło
- 2 dymki z zielonymi listkami
- sól i pieprz do smaku.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Sposób przygotowania
Na rozgrzanym maśle lekko podsmażamy szparagi pokrojone tak by nabrały lekkich rumieńców.
Następnie wylewamy rozkłócone jajka, doprawione solą i pieprzem.
Kiedy się lekko zetną mieszamy i pozostawiamy na malutkim ogniu tak by powstał omlet, od spodu mocno ścięty, a na wierzchu luźniejszy.
Pod koniec wsypujemy pociętą dymkę, by stanowiła taki element chrupiący.
Podajemy jako samodzielną potrawę lub z chlebem na zakwasie i masłem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?