ZOBACZ TEŻ: Szparagi z grilla
Szparagi z w cieście francuskim
Przepis polecany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchnii Dworu Korona Karkonoszy
Składniki:
- 1 pęczek szparagów zielonych
- boczek wędzony parzony w plasterkach (na 3 szparagi 2 plastry)
- 1 łyżka oleju
- 1 jajko
- Sos tatarski Premium marki Tarsmak
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Sposób przygotowania:
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać do połowy.
Zawinąć po 3 szparagi w podwójny plaster boczku, a następnie całość owinąć paskiem ciasta francuskiego.
Tak przygotowane szparagi ułożyć na blaszce. Szparagi posmarować olejem, a ciasto rozmąconym jajkiem.
Piec w temperaturze 200 stopni C do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru.
Podawać z sosem tatarskim.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?