Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bomba witaminowa, czyli makaron ze szpinakiem

KS
Makaron ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem Międzybrodzkie Makarony
Już średniowieczni Persowie znali zalety bogatego w witaminy szpinaku. Poprawia ukrwienie skóry, kondycję włosów, reguluje poziom cholesterolu, rozszerza naczynia krwionośne - to tylko niektóre zalety tego zielonego warzywa, które idealnie komponuje się z makaronem typu nitki.

Składniki:

  • 250 gramów makaronu nitki
  • 250 gramów szpinaku
  • 200 gramów pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego

Wykonanie:
Pieczarki pokroić w kostkę i smażyć na patelni 10 minut. Następnie dodać zamrożony lub świeży szpinak oraz wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz i oliwę, po czym chwilę podsmażać na patelni. Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do szpinaku i pieczarek dodać jogurt i całość doprawić do smaku. Sos połączyć z odcedzonym makaronem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski