Sałatka z pieczarek i jajek - składniki
- 1 kg pieczarek
- 10 jaj
- 2 kwaszone ogórki
- 2 pęczki szczypiorku
- 1 łyżeczka musztardy
- 5 łyżek majonezu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Pieczarki umyć pod bieżącą wodą i sparzyć. Jaja ugotować na twardo, ogórki obrać ze skóry, szczypiorek posiekać drobno.
Pieczarki, jajka i ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać szczypiorek, musztardę i majonez. Wszystko wymieszać, a solą i pieprzem doprawić do smaku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?