Menu Region

Sałatka z pieczarek i jajek

Sałatka z pieczarek i jajek

Data dodania: Ostatnia aktualizacja:

Głos Wielkopolski

Katarzyna Sklepik

Prześlij Drukuj
Wiosenna sałatka z pieczarek, jajek i kwaszonego ogórka to jedna z moich ulubionych świątecznych potraw. Jest smaczna i prosta w przygotowaniu.
Sałatka z pieczarek i jajek

Sałatka pieczarkowa

(© Katarzyna Sklepik)

Sałatka z pieczarek i jajek - składniki
  • 1 kg pieczarek
  • 10 jaj
  • 2 kwaszone ogórki
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 5 łyżek majonezu
  • sól i pieprz


Sposób przygotowania:
Pieczarki umyć pod bieżącą wodą i sparzyć. Jaja ugotować na twardo, ogórki obrać ze skóry, szczypiorek posiekać drobno.
Pieczarki, jajka i ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać szczypiorek, musztardę i majonez. Wszystko wymieszać, a solą i pieprzem doprawić do smaku.
Reklama
 

Komentarze

Dodajesz jako: Gość

Ilość znaków do wpisania:

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

zaloguj się

Reklama
Reklama