18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zupa cebulowa z makaronem ryżowym

KS
Cebulowa zupa z ryżowym makaronem
Cebulowa zupa z ryżowym makaronem Międzybrodzkie Makarony
O tym, że cebula jest zdrowa wiedzą wszyscy, ale o tym, że można przygotować z niej coś pysznego tylko niektórzy! Zdradzamy Wam przepis na znakomitą zupę cebulową, idealną na chłodne dni.

Przepis przygotował szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka.

Składniki:

  • pół paczki ryżowego makaronu
  • kilogram cebuli
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 mała puszka pomidorów krojonych
  • 250 ml białego wytrawnego wina
  • 1,5 litra woda
  • 3 liście laurowe
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • sól, pieprz, majeranek i sos sojowy do smaku
  • pęczek pietruszki

Sposób przygotowania:
Gotujemy makaron ryżowy. Równocześnie cebulę kroimy w półkrążki i podsmażamy w garnku na lekko złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, wlewamy wodę, wino, dokładamy pomidory z puszki, liść laurowy i ziele angielskie. Całość doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i sosem sojowym do smaku. Zupę gotować na wolnym ogniu 10 minut. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i pokrojoną natkę. Do zupy można podać grzanki z białego pieczywa z serem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski