Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Półgęsek z grillowaną gołką i sosem malinowym

ELKA
Narodowe święta w różnych krajach świata obchodzone są także kulinarnie, specjalnymi potrawami czy deserami. Co podaje się na świątecznych stołach w innych państwach? - pisze Elżbieta Podolska

Składniki:
200 g półgęska
200 g gołki
150 g malin
20 g cukru pudru
40 g masła
sałaty

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Oscypek grillować na patelni grillowej. Następnie przełożyć na talerz i ułożyć na nim plastry półgęska. Maliny smażyć na patelni z cukrem pudrem i połową masła. Następnie przetrzeć i dodać pozostałe masło. Sosem polewać półgęsek i podawać z sałatami.

* Półgęsek, czyli pierś gęsi bez kości.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski