Składniki:
200 g półgęska
200 g gołki
150 g malin
20 g cukru pudru
40 g masła
sałaty
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Oscypek grillować na patelni grillowej. Następnie przełożyć na talerz i ułożyć na nim plastry półgęska. Maliny smażyć na patelni z cukrem pudrem i połową masła. Następnie przetrzeć i dodać pozostałe masło. Sosem polewać półgęsek i podawać z sałatami.
* Półgęsek, czyli pierś gęsi bez kości.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?