Składniki:
50 dag kości ze szpikiem
1,5 kg wołowiny
cebula
włoszczyzna
ziarna czarnego pieprzu
szczypiorek
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Kości umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Zagotować. mięso opłukać i dodać do gotującego się rosołu. Po pół godzinie podsmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Dodać cebulę i warzywa, a także pieprz i sól do smaku do mięsa. Gotować na małym ogniu przez około 2 godziny. Mięso wyjąć, pokroić na grube plastry i polać niewielką ilością wywaru.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?