Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wiener Tafelspitz z Austrii

ELKA
Narodowe święta w różnych krajach świata obchodzone są także kulinarnie, specjalnymi potrawami czy deserami. Co podaje się na świątecznych stołach w innych państwach? - pisze Elżbieta Podolska

Składniki:
50 dag kości ze szpikiem
1,5 kg wołowiny
cebula
włoszczyzna
ziarna czarnego pieprzu
szczypiorek

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Kości umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Zagotować. mięso opłukać i dodać do gotującego się rosołu. Po pół godzinie podsmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Dodać cebulę i warzywa, a także pieprz i sól do smaku do mięsa. Gotować na małym ogniu przez około 2 godziny. Mięso wyjąć, pokroić na grube plastry i polać niewielką ilością wywaru.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski