18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szparagi na surowo

ELKA
Szparagi można też jeść na surowo

Składniki:

  • mix sałatkowy
  • kiełki
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek wymieszana z octem, np. malinowym i płynnym miodem
  • zielone szparagi

Przygotowanie:
To znakomite warzywo, kiedy jest świeże do jedzenia na surowo. Można odłamać końcówki zdrewniałe, lekko zblanszować i zanurzać je po prostu w jajku gotowanym na miękko albo podawać z dodatkiem sosu czosnkowego czy pikantnej salsy. Surowe można dodać do smażenia jajecznicy.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Supersałatka dla lubiących zielone. Odłamać zdrewniałe końcówki szparagów. Jak są świeże, to nawet nie potrzeba ich obierać. Pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wrzucić mix sałatkowy, posypać kiełkami, dodać szparagi, doprawić. Polać dipem. Można nie mieszać. Każdy zrobi to, nakładając, a sałata nam nie zmięknie i nie "siądzie".

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Szparagi na surowo - Głos Wielkopolski

Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski