Szparagi na surowo

Szparagi na surowo

ELKA

Głos Wielkopolski

Aktualizacja:

Głos Wielkopolski

Szparagi na surowo
Szparagi na surowo
Szparagi można też jeść na surowo
Składniki:
  • mix sałatkowy
  • kiełki
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek wymieszana z octem, np. malinowym i płynnym miodem
  • zielone szparagi


Przygotowanie:
To znakomite warzywo, kiedy jest świeże do jedzenia na surowo. Można odłamać końcówki zdrewniałe, lekko zblanszować i zanurzać je po prostu w jajku gotowanym na miękko albo podawać z dodatkiem sosu czosnkowego czy pikantnej salsy. Surowe można dodać do smażenia jajecznicy.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Supersałatka dla lubiących zielone. Odłamać zdrewniałe końcówki szparagów. Jak są świeże, to nawet nie potrzeba ich obierać. Pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wrzucić mix sałatkowy, posypać kiełkami, dodać szparagi, doprawić. Polać dipem. Można nie mieszać. Każdy zrobi to, nakładając, a sałata nam nie zmięknie i nie "siądzie".

Komentarze

Dodajesz komentarz jako: Gość

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

Liczba znaków do wpisania:

zaloguj się

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

To sie je

SiwaBudda (gość)

Zgłoś naruszenie treści

Surowe pycha :))

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Takze

pAnonsm (gość)

Zgłoś naruszenie treści

Znajdz ksiazki. 'Najważniejsza Książka Jaką Kiedykolwiek Przeczytasz Zdrowie' & 'The Most Important Knowledge You would Ever Read Implement and Live up to Forever'

Najnowsze wiadomości

Zobacz więcej

Najczęściej czytane

Gorący temat

Wideo