Menu Region

Szparagi na surowo

Data dodania: Ostatnia aktualizacja:

Głos Wielkopolski

ELKA

2Komentarze Prześlij Drukuj
Szparagi na surowo Szparagi na surowo
Szparagi można też jeść na surowo
Składniki:
  • mix sałatkowy
  • kiełki
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek wymieszana z octem, np. malinowym i płynnym miodem
  • zielone szparagi


Przygotowanie:
To znakomite warzywo, kiedy jest świeże do jedzenia na surowo. Można odłamać końcówki zdrewniałe, lekko zblanszować i zanurzać je po prostu w jajku gotowanym na miękko albo podawać z dodatkiem sosu czosnkowego czy pikantnej salsy. Surowe można dodać do smażenia jajecznicy.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Supersałatka dla lubiących zielone. Odłamać zdrewniałe końcówki szparagów. Jak są świeże, to nawet nie potrzeba ich obierać. Pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wrzucić mix sałatkowy, posypać kiełkami, dodać szparagi, doprawić. Polać dipem. Można nie mieszać. Każdy zrobi to, nakładając, a sałata nam nie zmięknie i nie "siądzie".
Reklama
2

Komentarze

zwiń wszystkie wątki najnowsze najstarsze

Dodajesz jako: Gość

Ilość znaków do wpisania:

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

zaloguj się

To sie je

0 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

SiwaBudda (gość)  •

Surowe pycha :))

odpowiedzi (0)

skomentuj

Takze

0 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

pAnonsm (gość)  •

Znajdz ksiazki. 'Najważniejsza Książka Jaką Kiedykolwiek Przeczytasz Zdrowie' & 'The Most Important Knowledge You would Ever Read Implement and Live up to Forever'

odpowiedzi (0)

skomentuj
Reklama
Reklama