18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szparagi z szynką parmeńską na jajku sadzonym

ELKA
Proste i smaczne

Składniki:

  • szynka parmeńska
  • szparagi białe (cienkie)
  • jajka

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Szparagi obrać, lekko obgotować. Półtwarde (po dwie sztuki) zawinąć w szynkę parmeńską (a jak ktoś woli bardziej po polsku, to w plaster boczku). Zgrillować. W tym czasie usmażyć jajka sadzone. Podawać szparagi w szynce i na to jajko sadzone posypane koperkiem, jak ktoś lubi.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski