Składniki:
- szynka parmeńska
- szparagi białe (cienkie)
- jajka
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Szparagi obrać, lekko obgotować. Półtwarde (po dwie sztuki) zawinąć w szynkę parmeńską (a jak ktoś woli bardziej po polsku, to w plaster boczku). Zgrillować. W tym czasie usmażyć jajka sadzone. Podawać szparagi w szynce i na to jajko sadzone posypane koperkiem, jak ktoś lubi.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?