Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Filet z kurczaka grillowany z karczochami

Elżbieta Podolska
Filet z kurczaka grillowany z karczochami na rucoli z sosem pesto i truskawkami
Filet z kurczaka grillowany z karczochami na rucoli z sosem pesto i truskawkami Bartłomiej Wutke
Brzmi skomplikowanie, ale nie jest trudne...

Składniki:

  • karczoch
  • filet z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • rucola lub inna sałata
  • sos pesto lub czosnkowy
  • truskawki

Przygotowanie:
Filet z kurczaka przyprawić solą i pieprzem, a następnie położyć na gorącym grillu lub usmażyć na patelni.
Oczyszczony i ugotowany karczoch podzielić na mniejsze części i smażyć na oliwie z oliwek dodając pod koniec grillowanego kurczaka.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Na talerzu ułożyć garść oczyszczonej rucoli lub innej ulubionej sałaty. Na sałacie ułożyć grillowanego kurczaka z karczochem. Do smaku dodać sos pesto lub sos czosnkowy, a całość potrawy udekorować truskawkami bądź innymi słodkimi owocami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski