Składniki:
- karczoch
- filet z kurczaka
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- rucola lub inna sałata
- sos pesto lub czosnkowy
- truskawki
Przygotowanie:
Filet z kurczaka przyprawić solą i pieprzem, a następnie położyć na gorącym grillu lub usmażyć na patelni.
Oczyszczony i ugotowany karczoch podzielić na mniejsze części i smażyć na oliwie z oliwek dodając pod koniec grillowanego kurczaka.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Na talerzu ułożyć garść oczyszczonej rucoli lub innej ulubionej sałaty. Na sałacie ułożyć grillowanego kurczaka z karczochem. Do smaku dodać sos pesto lub sos czosnkowy, a całość potrawy udekorować truskawkami bądź innymi słodkimi owocami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?