Składniki:
10 kromek chleba tostowego,
1 duża łyżka masła,
450 g mrożonego szpinaku w liściach,
10 jajeczek przepiórczych,
sól,
pieprz,
czosnek granulowany,
gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić,odparować sok i przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, gałką muszkatołową i wymieszać. Z chleba odciąć skórki, kromki rozwałkować i posmarować masłem. Do otworów blachy na muffinki wkładać kromki chleba i formować koszyczki. Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i zapiekać aż koszyczki się zrumienią.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Wyjąć blachę z piekarnika, do koszyczków nałożyć szpinak, zrobić wgłębienie na środku i wbić po jednym jajeczku przepiórczym. Blachę włożyć jeszcze do piekarnika i zapiekać aż jajeczka się zetną. Podawać od razu na talerzach udekorowanych bukszpanem, kurczaczkami i ugotowanymi jajeczkami przepiórczymi.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?