Tortilla z tuńczykiem, avokado i pomarańczą [PRZEPIS]
Składniki:
- duża tortilla
- tubka pasty z tuńczyka
- połowa awokado
- garść kiełków fasoli
- połowa pomarańczy
- (jeśli ktoś lubi zamiast pomarańczy może użyć na przykład brzoskwiń, melona, kiwi)
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Cienko pokroić awokado i pomarańczę (lub brzoskwinie, melona, kiwi). Położyć na tortillę plasterki owoców oraz kiełki fasoli. Następnie wcisnąć zawartość pasty z tuńczyka i ciasno zwinąć tortillę, aby powstał duży wrap. Pokroić go na dwie części i podać. Można do niego także podać sos ze świeżych pomidorów lub śmietanowy z dodatkiem świeżych ziół.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?