Składniki:
- boczek wędzony
- czosnek
- sól
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Boczek pokroić na płaty, można je lekko rozbić. Posmarować je solą i startym czosnkiem. Przed pieczeniem zebrać nadmiar czosnku. Zawinąć, związać jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia - nie wyschnie. Piec w piekarniku w temp. 160-180 stopni do miękkości.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?