18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rolada z boczku pieczonego

ELKA
I cóż, że kaloryczny? Za to jakże smaczny!

Składniki:

  • boczek wędzony
  • czosnek
  • sól

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Boczek pokroić na płaty, można je lekko rozbić. Posmarować je solą i startym czosnkiem. Przed pieczeniem zebrać nadmiar czosnku. Zawinąć, związać jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia - nie wyschnie. Piec w piekarniku w temp. 160-180 stopni do miękkości.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski