18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ziemniaki z kapustą

Karolina Sternal
Ziemniaki można przyrządzać na wiele sposobów, sprawdź kilka z nich

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 6 dużych ziemniaków
  • 1/2 kg boczku
  • 2 cebule
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie:
Kapustę pokroić, zalać wodą i ugotować. Osobno ugotować obrane ziemniaki. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem usmażyć.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Ugotowane ziemniaki pognieść, dodać odsączoną ugotowaną kapustę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać, a następnie wyłożyć na półmisek. Polać skwarkami z boczku z cebulą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski