Przepis na klasyczne śledzie w śmietanie
Składniki:
3 filety śledziowe solone matias
2 jabłka
1 cebula czosnkowa
1 pęczek koperku
sok z cytryny
śmietana
cukier
biały pieprz
TUTAJ znajdziesz więcej potraw wigilijnych
Przygotowanie:
Jabłka pokroić w cienkie słupki, skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojoną w cienkie piórka cebulę, posiekany koperek, śmietanę. Całość wymieszać, doprawić cukrem i pieprzem. Dodać pokrojone w kostkę (wcześniej namoczone) śledzie. Wszystko wymieszać
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?