18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kapusta z grzybami - jak ją zrobić? [PRZEPIS]

ELKA
Kapusta z grzybami - jak ją zrobić? [PRZEPIS]
Kapusta z grzybami - jak ją zrobić? [PRZEPIS]
Pyszne i proste wigilijne danie. Kapusta z grzybami - jak ją zrobić? [PRZEPIS]

Kapusta z grzybami - jak ją zrobić? [PRZEPIS]

Składniki:
1 kg kiszonej kapusty
20 dag suszonych grzybów
cebula
4 łyżki oleju rzepakowego
2 liście laurowe
sól,
pieprz

TUTAJ znajdziesz więcej potraw wigilijnych

Przygotowanie:
Suszone grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na kilka godzin. Osączyć, pokroić w paski.

Kapustę mocno odcisnąć. Jeżeli jest zbyt kwaśna, lekko przepłukać i ponownie odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać.

Do garnka włożyć kapustę, posiekaną cebulę, grzyby, liście laurowe, wlać olej rzepakowy.

Podlać niewielką ilością płynu z moczenia grzybów. Przyprawić. Gotować 45 min. Często mieszać, uważając, aby się nie przypaliła.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski