Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Karp smażony na Wigilię - jak go zrobić? [PRZEPIS]

ELKA
Karp smażony na Wigilię - jak go zrobić? [PRZEPIS]
Karp smażony na Wigilię - jak go zrobić? [PRZEPIS] Grzegorz Dembiński
Królewska ryba na królewską wieczerzę. Zobacz przepis na karpia smażonego na Wigilię!

Karp smażony na Wigilię - jak go zrobić? [PRZEPIS]

Składniki:
karp o wadze ok. 1,5 kg
duża cebula
sól,
pieprz
olej i masło do smażenia
jajka do panierowania,
bułka tarta

TUTAJ znajdziesz więcej potraw wigilijnych

Przygotowanie:
Sprawionego karpia pokroić w dzwonka lub półdzwonka. Posolić, popieprzyć.

Cebulę pokroić w piórka. W naczyniu układać warstwami cebulę i rybę. Ostatnia, wierzchnia warstwa to cebula. Odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.

Cebulę wyrzucić, rybę panierować w jajku i bułce. Smażyć na oleju z dodatkiem 1 łyżki naturalnego masła.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski