Korzenne pierniki - jak je zrobić? [PRZEPIS]
Składniki:
1/4 szklanki miodu
5 łyżek miękkiego masła
1 jajko
1/2 szklanki brązowego cukru
1/2 kg mąki
1 łyżeczka sody
3 łyżeczki korzennej przyprawy
1 łyżeczka kakao
TUTAJ znajdziesz więcej potraw wigilijnych
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować, delikatnie podsypując mąką, na grubość około 3 milimetrów, wycinać pierniczki.
Układać na wyłożonej papierem blaszce i piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wystudzić i ozdobić według własnej inwencji.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?