Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Korzenne pierniki - jak je zrobić? [PRZEPIS]

Katarzyna Sklepik
Korzenne pierniki - jak je zrobić? [PRZEPIS]
Korzenne pierniki - jak je zrobić? [PRZEPIS] Anna Kaczmarz/Polskapresse
Najwyższy czas zabrać się za pieczenie świątecznych pierników. Lepiej, żeby poleżały w zamkniętym pojemniku. Jak zrobić korzenne pierniki? Zobacz przepis!

Korzenne pierniki - jak je zrobić? [PRZEPIS]

Składniki:
1/4 szklanki miodu
5 łyżek miękkiego masła
1 jajko
1/2 szklanki brązowego cukru
1/2 kg mąki
1 łyżeczka sody
3 łyżeczki korzennej przyprawy
1 łyżeczka kakao

TUTAJ znajdziesz więcej potraw wigilijnych

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować, delikatnie podsypując mąką, na grubość około 3 milimetrów, wycinać pierniczki.

Układać na wyłożonej papierem blaszce i piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wystudzić i ozdobić według własnej inwencji.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski