Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Lasagne borowikowa z nutką szafranu

ELKA
Lasagne borowikowa z nutką szafranu
Lasagne borowikowa z nutką szafranu
Lasagne nietypowa, ale pyszna.

Składniki:

  • dwa płaty lasagne
  • 3 świeże borowiki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kulka mozarelli
  • szafran do smaku
  • 0,10 ml śmietany 30%

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Płaty lasagne gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek podsmażamy, dodając borowiki, całość zalewamy śmietaną ze szczyptą szafranu. Redukujemy do gęstej konsystencji.

Potrawę podajemy na talerzu głębokim warstwami: płat lasagne, mozarella, sos.

Wierzch potrawy posypujemy startym parmezanem i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski