Składniki:
- dwa płaty lasagne
- 3 świeże borowiki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- kulka mozarelli
- szafran do smaku
- 0,10 ml śmietany 30%
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Płaty lasagne gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek podsmażamy, dodając borowiki, całość zalewamy śmietaną ze szczyptą szafranu. Redukujemy do gęstej konsystencji.
Potrawę podajemy na talerzu głębokim warstwami: płat lasagne, mozarella, sos.
Wierzch potrawy posypujemy startym parmezanem i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?