Składniki:
100 g podwędzanej pierś z kaczki
50 g mixu sałat
30 g pomidorów koktailowych
1 g parmezanu
0,5 g orzeszków pini
oliwa z oliwek do smaku
Mus:
0,30 g borowika suszonego
0,5 l śmietany 30%
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Do śmietany dodajemy borowiki, gotujemy na małym ogniu i redukujemy do 3/4 objętości. Odcedzamy przez drobne sito, wlewamy do syfonu - nabijamy dwa naboje.
Mix sałat mieszamy z pomidorami, parmezanem oraz orzeszkami pini z dodatkiem oliwy z oliwek, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Pierś kaczki kroimy na trzy części.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?