Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Mix sałat z wędzoną piersią z kaczki

Elżbieta Podolska
Mix sałat z wędzoną piersią z kaczki
Mix sałat z wędzoną piersią z kaczki
Sałata z oszałamiającym musem.

Składniki:
100 g podwędzanej pierś z kaczki
50 g mixu sałat
30 g pomidorów koktailowych
1 g parmezanu
0,5 g orzeszków pini
oliwa z oliwek do smaku

Mus:
0,30 g borowika suszonego
0,5 l śmietany 30%

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Do śmietany dodajemy borowiki, gotujemy na małym ogniu i redukujemy do 3/4 objętości. Odcedzamy przez drobne sito, wlewamy do syfonu - nabijamy dwa naboje.

Mix sałat mieszamy z pomidorami, parmezanem oraz orzeszkami pini z dodatkiem oliwy z oliwek, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Pierś kaczki kroimy na trzy części.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski