Składniki:
nieduża cebula
podgrzybki
sól,
pieprz
ząbek czosnku
gałązka rozmarynu
łyżka masła
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Rozgrzać masło na patelni, dodać posiekaną cebulę i gałązkę rozmarynu. Grzyby oczyścić pędzelkiem. Pokroić na większe kawałki. Wrzucić na patelnię. Dusić. Pod koniec pieczenia posypać solą i pieprzem.
Grzyby muszą być wysmażone, właściwie nie może być w nich sosu. Przygotować grzanki z chleba tostowego. Podpieczone natrzeć rozgniecionym ząbkiem czosnku.
Na to położyć grzyby, lekko posypać tartym parmezanem i podawać.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?