18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Grzanki z podgrzybkami

Elżbieta Podolska
Polskapresse
Dania z grzybami na jesienny stół

Składniki:
nieduża cebula
podgrzybki
sól,
pieprz
ząbek czosnku
gałązka rozmarynu
łyżka masła

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Rozgrzać masło na patelni, dodać posiekaną cebulę i gałązkę rozmarynu. Grzyby oczyścić pędzelkiem. Pokroić na większe kawałki. Wrzucić na patelnię. Dusić. Pod koniec pieczenia posypać solą i pieprzem.

Grzyby muszą być wysmażone, właściwie nie może być w nich sosu. Przygotować grzanki z chleba tostowego. Podpieczone natrzeć rozgniecionym ząbkiem czosnku.

Na to położyć grzyby, lekko posypać tartym parmezanem i podawać.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski