Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomidory w oliwie

Elżbieta Podolska
Pomidory w oliwie, czyli coś na włoską nutę.

Składniki:
pomidory
olej
sól

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokroić na grubsze plastry. Do wyparzonego słoika wrzucić warstwę pomidorów, przesypać ją lekko solą i wlać łyżkę oleju. Następne warstwy tak samo.

Zakręcić i pasteryzować 30 minut. Świetne do sosów, sałatek, zup.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski