Sernik bez sera. Czy to możliwe? [PRZEPIS]
Składniki na sernik bez sera:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki,
- 1 kostka margaryny,
- 1 szklanka cukru,
- 6 żółtek,
- 1 mały proszek do pieczenia
Masa:
- 6 białek,
- 1 szklanka cukru pudru,
- 3 śmietany duże ukwaszone,
- 2 budynie śmietankowe
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki do schłodzenia. Następnie podzielić na dwie części i ponownie odłożyć do lodówki. Ciasto powinno być dobrze schłodzone, aby je potem utrzeć.
Przygotowanie masy zaczynamy od ubicia białek z cukrem pudrem. Śmietany wymieszać z budyniem, a następnie połączyć z ubitymi białkami.
Pierwszą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wylać na to masę, a następnie zetrzeć drugą część ciasta. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?