Składniki:
1 kg małych, polnych, bez plam pomidorów
pieprz w ziarnach
ziele angielskie
liście laurowe
8 łyżeczek żelatyny
Zalewa:
1 litr wody
2 łyżki cukru
1 łyżka soli
2 łyżki octu
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Pomidory umyć. Do każdego ze słoików wrzucamy po: 2 ziarenka pieprzu, 1 ziarno ziela angielskiego i 1 liściu laurowym. Układamy pomidory.
Z podanych składników gotujemy zalewę. Odstawiamy i rozpuszczamy żelatynę. Nie gotujemy ponownie! Gorącą zalewą z żelatyną zalewamy pomidory.
Słoiki gotować 5 min od zagotowania.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?