Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomidory w galarecie? Czas na coś mało typowego

ELKA
Coś nietypowego...

Składniki:
1 kg małych, polnych, bez plam pomidorów
pieprz w ziarnach
ziele angielskie
liście laurowe
8 łyżeczek żelatyny

Zalewa:
1 litr wody
2 łyżki cukru
1 łyżka soli
2 łyżki octu

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Pomidory umyć. Do każdego ze słoików wrzucamy po: 2 ziarenka pieprzu, 1 ziarno ziela angielskiego i 1 liściu laurowym. Układamy pomidory.

Z podanych składników gotujemy zalewę. Odstawiamy i rozpuszczamy żelatynę. Nie gotujemy ponownie! Gorącą zalewą z żelatyną zalewamy pomidory.

Słoiki gotować 5 min od zagotowania.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski