Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kotlety schabowe PRZEPIS. Koronne danie z polskich domów

Elżbieta Podolska
Kotlet schabowy - nie obędzie się bez niego żadna polska uroczystość. PRZEPIS
Kotlet schabowy - nie obędzie się bez niego żadna polska uroczystość. PRZEPIS Waldemar Wylegalski
Koronne danie z polskich domów, restauracji i hoteli - być może banalne, ale za to jakie pyszne... Zobacz przepis na kotlety schabowe!

Kotlety schabowe - PRZEPIS

Składniki:

  • 2 kotlety
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • odrobina mleka
  • łyżka oliwy
  • margaryna do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Kotlety rozbić na taką grubość jak kto lubi. Jajka rozbić w głębokim talerzu, roztrzepać widelcem, dodać łyżkę oliwy (wtedy panierka będzie się dobrze trzymać i nie będzie spadać).

Na płaski talerz wysypać bułkę tartą. Kotlety panierować najpierw maczając w jajku, a potem w bułce. Poczekać, aż lekko przeschną i znowu zamoczyć w jajku i w bułce.

Smażyć na rozgrzanej margarynie (jeżeli ktoś woli, może być także na oleju lub smalcu).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Kotlety schabowe PRZEPIS. Koronne danie z polskich domów - Głos Wielkopolski

Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski