Kotlety schabowe - PRZEPIS
Składniki:
- 2 kotlety
- 2 jajka
- bułka tarta
- odrobina mleka
- łyżka oliwy
- margaryna do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Kotlety rozbić na taką grubość jak kto lubi. Jajka rozbić w głębokim talerzu, roztrzepać widelcem, dodać łyżkę oliwy (wtedy panierka będzie się dobrze trzymać i nie będzie spadać).
Na płaski talerz wysypać bułkę tartą. Kotlety panierować najpierw maczając w jajku, a potem w bułce. Poczekać, aż lekko przeschną i znowu zamoczyć w jajku i w bułce.
Smażyć na rozgrzanej margarynie (jeżeli ktoś woli, może być także na oleju lub smalcu).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?