Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 100 g koziego twarożku
- łyżka posiekanych czarnych oliwek (najlepiej suszonych greckich)
- łyżka suszonego oregano
- utarty ząbek czosnku
Sos:
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki octu balsamico
- łyżka oliwy
- pieprz
- przyprawa vegeta
Przygotowanie:
Filety z kurczaka rozbić na cienkie plastry, posypać pieprzem i vegetą. Twarożek wymieszać z oregano, czosnkiem i oliwkami, doprawić. Miód wymieszać z balsamico. Nałożyć farsz na filety, zwinąć i spiąć. Piec na grillu, smarując w trakcie grillowania miodowym sosem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?