Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kurczak faszerowany kozim serem

Elżbieta Podolska
archiwum
Podpowiadamy jakie dania można wzbogacić serem i co zrobić, by ser nie zdominował potrawy. Na początek kurczak...

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • 100 g koziego twarożku
  • łyżka posiekanych czarnych oliwek (najlepiej suszonych greckich)
  • łyżka suszonego oregano
  • utarty ząbek czosnku

Sos:

  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu balsamico
  • łyżka oliwy
  • pieprz
  • przyprawa vegeta

Przygotowanie:
Filety z kurczaka rozbić na cienkie plastry, posypać pieprzem i vegetą. Twarożek wymieszać z oregano, czosnkiem i oliwkami, doprawić. Miód wymieszać z balsamico. Nałożyć farsz na filety, zwinąć i spiąć. Piec na grillu, smarując w trakcie grillowania miodowym sosem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski