Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Carpaccio wołowe

ELKA
Waldemar Wylegalski
Tu można wykorzystać olej arganowy. Polecamy!

Składniki:

  • 3/4 cienkie plastry krojonej wołowiny
  • łyżeczka pietruszki
  • mała zielona papryczka
  • dwie szalotki
  • pół łyżeczki octu winnego
  • 2 łyżeczki oleju arganowego

Przygotowanie:
Posiekać papryczkę, oraz pietruszkę. Szalotki pokroić w kostkę i wymieszać wszystkie składniki razem z olejem i octem. Odstawić na godzinę i podawać na pocięte bardzo cienko plastry surowej wołowiny.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski