Składniki:
- 4 pieczarki o dużych kapeluszach
- 2 jajka
- mała cebulka
- 5-6 łyżek bułki tartej sól i pieprz,
- 2 łyżki masła
- szczypiorek lub natka pietruszki
Przygotowanie:
Pieczarki dokładnie oczyścić. Odciąć trzonki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić.
Przecisnąć przez praskę do ziemniaków.
Cebulę oraz nóżki pieczarek drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać do masy z jajek, doprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Dodać posiekaną natkę pietruszki lub, jak ktoś woli, szczypiorek oraz sporą ilość bułki tartej.
Wyrobić farsz na jednolitą masę. Napełnić kapelusze pieczarek.
Na wierzchu posypać niewielką ilością tartej bułki. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i piec przez 30 minut w temperaturze 140 stopni C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?