Składniki:
Gotowe foremki z ciasta francuskiego przeznaczone do Finger Food
(do kupienia w dobrych marketach),
twaróg,
mleko,
ulubione nasze dodatki smakowe
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Można przygotować np. zestaw past: pasta twarogowa ze szpinakiem, pasta twarogowa z wędzonym łososiem, pasta twarogowa z zielonego ogórka, pasta twarogowa z tuńczyka.
Twaróg utrzeć z mlekiem i dodać odpowiedni składnik charakteryzujący pastę (np. szpinak, tuńczyk). Doprowadzić do gładkiej konsystencji, doprawić. Napełnić rękaw do dekorowania z końcówką w kształcie gwiazdki. Pastę twarogową wyciskać do foremek przez rozetkę i udekorować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?