Składniki:
40 dag mocno odciśniętego tłustego twarogu
13 dag masła
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki kwaśnej śmietany 30-procentowej
po 15 dag rodzynek, obranych migdałów i skórki cytrynowej smażonej w cukrze do przybrania: kandyzowane owoce
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie
Migdały i skórkę cytrynową posiekać. Rodzynki sparzyć i osączyć. Twaróg dokładnie utrzeć z cukrem i śmietaną. Dodać bakalie i wymieszać. Tortownicę wyłożyć gazą i napełnić masą serową.
Następnie zawinąć gazę, obciążyć paschę talerzem lub deseczką i wstawić na noc do lodówki.
Gotową paschę przełożyć na talerz i przybrać migdałami oraz kandyzowanymi owocami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?