Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wielkanocna pascha szybka i prosta w przygotowaniu

ELKA
Przepis na wielkanocną paschę. Prosta, przyjemna i szybka w przygotowaniu. Do działa!

Składniki:
40 dag mocno odciśniętego tłustego twarogu
13 dag masła
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki kwaśnej śmietany 30-procentowej
po 15 dag rodzynek, obranych migdałów i skórki cytrynowej smażonej w cukrze do przybrania: kandyzowane owoce

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie
Migdały i skórkę cytrynową posiekać. Rodzynki sparzyć i osączyć. Twaróg dokładnie utrzeć z cukrem i śmietaną. Dodać bakalie i wymieszać. Tortownicę wyłożyć gazą i napełnić masą serową.
Następnie zawinąć gazę, obciążyć paschę talerzem lub deseczką i wstawić na noc do lodówki.
Gotową paschę przełożyć na talerz i przybrać migdałami oraz kandyzowanymi owocami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski