Przepisy na grilla: Dodatki do dań z grilla - grillowane warzywa, sałatka [DANIA Z GRILLA]
Lekka sałatka do grillowanej karkówki
Składniki:
- 250 g makaronu muszelka,
- 1 suszona papryczka chilli ,
- 1 brokuł,
- kilka liści rzepy,
- sól,
- pieprz,
- oregano
Zobacz też: Przepisy na grilla: Hamburger, cheeseburger, kanapki, grillowany chleb [DANIA Z GRILLA]
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować według zaleceń na opakowaniu. Brokuł dzielimy na drobne różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 minut.
Liście rzepy na kropli oliwy dusimy przez około 10 minut . Jedną papryczkę chilli drobno siekamy. Pokrojone produkty wrzucamy do miski, skrapiamy oliwą i cytryną, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Grillowane warzywa
Składniki:
- Średnia cukinia,
- 1 bakłażan,
- natka pietruszki,
- kilka listków bazylii,
- przyprawa do grilla,
- sól,
- pieprz
Sposób przygotowania:
Wcześniej umytą cukinię i bakłażana kroimy w grubsze plastry i posypujemy przyprawą. Tak przygotowane warzywa grillujemy, pilnując żeby się nie przypaliły. Na koniec wykładamy na talerz cukinię i bakłaż. Dobrze smakuję z ryżem lub makaronem ryżowym. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i dekorujemy świeżym listkiem bazylii.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?