Składniki:
- 150 g szynki konserwowej,
- 300 g kremowego serka topionego,
- 300 ml słodkiej śmietanki 18% ,
- 1 łyżeczka masła,
- 3 średnie pomidory,
- 1 łyżeczki płatków chilli do smaku,
- 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej,
- orzechy włoskie łuskane
Sposób przygotowania:
Szynkę kroimy w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażamy na maśle. Całość przekładamy do rondelka. Dodajemy serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzamy do wrzenia, często mieszając. Następnie przekładamy do miseczek i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?