Składniki:
- 1 por
- 2-3 cebule
- 2-3 średnie marchewki
- 500 g kiełbasy, np. śląskiej
- 8 średnich ziemniaków
- 450 g mrożonego kalafiora
- 450 g mrożonych brokułów
- 450 g mrożonej fasolki szparagowej
- 2-3 ząbki czosnku
- sos serowo-cebulowy
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. W dużym garnku zagotować wodę i ją posolić. Wrzucić ziemniaki i mrożone warzywa. Pogotować 2-3 minuty. Kiełbasę lekko podsmażyć. Obraną cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć, dodać przeciśnięty czosnek i pokrojonego pora oraz marchewkę. Podsmażać wszystko przez 1,5-2 minuty. Warzywa odcedzić i wymieszać z tymi z patelni. Przełożyć do dużego, natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Po upieczeniu podawać z sosem serowo-cebulowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?