Składniki:
- 250g makaronu krajanka,
- 2 l wywaru kostno-jarzynowego,
- 50 g grzybów suszonych,
- 350 g podgrzybków,
- 200 g kurek,
- 2 cebule,
- 3 łyżki oleju,
- sól,
- pieprz do smaku,
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy i odcedzamy. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami.
Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a następnie razem z grzybami dodajemy do naszego wywaru, doprawiamy solą i pieprzem dla smaku. Taką zupę gotujemy około 10-15 minut. Całość podajemy z makronem krajanką oraz natką pietruszki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?