Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Japoński deser, czyli omlet dora yaki

AB
AB
Omlet dora yaki w swojej klasycznej odsłonie przypomina naleśniki z nadzieniem. Prezentujemy przepis szefa kuchni restauracji Kyokai na dora yaki w nieco innej odsłonie.

Składniki:

  • 70 g mąki,
  • 35 g cukru,
  • 2 jajka,
  • 5 g miodu,
  • 5 g mirinu,
  • połowa mango

Krem owocowy:

  • 50 g serka filadelfia,
  • 150 g malin,
  • 15 g cukru

Sposób przygotowania:
W mąkę wbijamy jajka, dodajemy cukier, miód i mirin. Dokładnie mieszamy masę. Omlet smażymy na patelni. Następnie wszystkie składniki na krem owocowy mieszamy. Świeże mango kroimy w plastry. W omlet zawijamy kawałki mango i krem owocowy. Dekorujemy owocami i miętą. Można do smaku polać rozpuszczoną czekoladą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski