Składniki:
- 5 kg ogórków,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- czarny pieprz,
- czosnek
Do zalewy:
- 1 litr wody,
- 100 ml octu,
- 2 łyżki soli,
- 8 łyżek cukru,
- 5 łyżek miodu.
Sposób przygotowania:
Ze wszystkich składników gotujemy zalewę. Do każdego słoika wkładamy 1 listek laurowy, 3 ziarenka pieprzu czarnego, 2 ziela angielskie, ząbek czosnku. Ogórki wkładamy do słoików zalewamy słoiki zalewą i zamkamy. Pasteryzujemy około 10 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?