Składniki:
- 300 g mielonego mięsa sarny,
- 1 duża cebula,
- 2 łyżki oleju,
- pęczek posiekanej natki pietruszki,
- sok z połowy cytryny,
- 1 średni pomidor,
- sól,
- pieprz,
- papryka
Sposób przygotowania:
Pomidora parzymy, obieramy ze skórki. Pomidora i cebulę siekamy w drobną kostkę. (można zmielić blenderem). Do mięsa mielonego dodajemy pomidor, natkę i cebulę. Dokładnie wyrabiamy mięso, dodajemy przyprawy i sok z cytryny i jeszcze raz wszystko mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Z ciasta robimy 2 równe kulki. Rozwałkujemy kolejno je cienko do 5 mm grubości. Ciasto smarujemy delikatnie olejem, układamy równomiernie farsz. Pieczemy od 5 do 7 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?