Składniki:
- 100 g szynki szwajcarskiej,
- 100 g melona,
- 100 g sera mozzarella,
- 200 ml koniaku,
- 80 g masła,
- 1/2 łyżeczki octu balsamicznego
Sposób przygotowania:
Kroimy w kostkę melona i mozzarellę. Z melona można również formować kulki łyżką do lodów. W paseczki kroimy szynkę. By przygotować sos, na rozgrzaną patelnię wylewamy koniak. Kiedy wyparuje jedna trzecia koniaku dodajemy masło oraz ocet balsamiczny. Całość mieszamy do momenty, kiedy masło roztopi się. Połowę sosu wylewamy na talerz. Następnie wykładamy melon, mozzarellę i szynkę. Polewamy pozostałym sosem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?