Składniki:
- 250 g makaronu krajanka
- wiązka białych szparagów
- 750 ml woda
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 100 ml śmietanka słodka 18%
- 100 ml śmietana kwaśna 18%
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka mąki
- sól, cukier, biały pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować w odsolonej wodzie. Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć. Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?