Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Twarogowe ciasteczka

Anastazja Bezduszna
AB

Składniki:

  • 400 g mąki,
  • 300 g twarogu,
  • 100 ml śmietany,
  • 100 g masła,
  • szczypta sody,
  • 4 łyżki cukru trzcinowego,
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:
Twaróg przecieramy przez sito. Ucieramy go z jajkiem i śmietaną. Mąkę przesiewamy do dużej miski z sodą. Do mąki dodajemy posiekane masło i masę serowo-jajeczną. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wykrawamy koła o średnicy około 12 cm. Mieszamy cukier z cynamonem w płaskiej miseczce. Zanurzamy każde koło z obu stron w cukrze, składamy na pół.
Pieczemy przy temperaturze 200 stopni do zarumienienia, przez ok. 10-12 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski