Składniki:
- 400 g mąki,
- 300 g twarogu,
- 100 ml śmietany,
- 100 g masła,
- szczypta sody,
- 4 łyżki cukru trzcinowego,
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
Twaróg przecieramy przez sito. Ucieramy go z jajkiem i śmietaną. Mąkę przesiewamy do dużej miski z sodą. Do mąki dodajemy posiekane masło i masę serowo-jajeczną. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wykrawamy koła o średnicy około 12 cm. Mieszamy cukier z cynamonem w płaskiej miseczce. Zanurzamy każde koło z obu stron w cukrze, składamy na pół.
Pieczemy przy temperaturze 200 stopni do zarumienienia, przez ok. 10-12 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?