Składniki:
- 0,5 kg kiszki ziemniaczanej
- pączek szparagów zielonych
- 2 białe cebuli
- 4 bakłażany
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Przed pieczeniem kiszkę powinniśmy nakłuć w kilku miejscach wykałaczką, aby w trakcie pieczenia nie popękało jelito. Grillujemy ją na tacce do grillowania. Co jakiś czas powinniśmy delikatnie ją obracać. Kroimy cebulę w krążki i bakłażany w plastry. Myjemy szparagi. Następnie dodajemy krążki cebuli, plastry bakłażana i szparagi. Całość grillujemy aż się przyrumieni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?