Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Grillowana kiszka ziemniaczana

AB
Kiszka ziemniaczana to tradycyjna potrawa podlaskiej kuchni.
Kiszka ziemniaczana to tradycyjna potrawa podlaskiej kuchni. ZM Pekpol
Okazuje się, że grill wcale nie musi być pracochłonny. Jeśli przyjdzie nam ochota na spontaniczne spotkanie ze znajomymi, możemy - korzystając z gotowych produktów, przygotować go bardzo szybko.

Składniki:

  • 0,5 kg kiszki ziemniaczanej
  • pączek szparagów zielonych
  • 2 białe cebuli
  • 4 bakłażany
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Przed pieczeniem kiszkę powinniśmy nakłuć w kilku miejscach wykałaczką, aby w trakcie pieczenia nie popękało jelito. Grillujemy ją na tacce do grillowania. Co jakiś czas powinniśmy delikatnie ją obracać. Kroimy cebulę w krążki i bakłażany w plastry. Myjemy szparagi. Następnie dodajemy krążki cebuli, plastry bakłażana i szparagi. Całość grillujemy aż się przyrumieni.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski