Składniki:
- 250 g makaronu kolanko
- 400 ml pomidorów w puszcze
- 400 ml wywaru z mięsa
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 brokuł
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 8-10 minut. Wywar gotujemy razem z marchewką. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory w puszcze i dusimy do 5 minut. Całość dodajemy do mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem.
Na koniec dodajemy ugotowane brokuły. Przed podaniem do miseczek wsypujemy makaron, który zalewamy zupą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?