Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zupa z pomidorami i brokułami. Idealna na wiosnę! [PRZEPIS]

Anastazja Bezduszna
Fotolia
Rozgrzewające i jednocześnie mocno sycące zupy, które jeszcze kilka miesięcy temu podawaliśmy w formie gęstych kremów czas zamienić na te lekkostrawne i wiosenne. Oto przepis na pyszną zupę z pomidorami i brokułem.

Składniki:

  • 250 g makaronu kolanko
  • 400 ml pomidorów w puszcze
  • 400 ml wywaru z mięsa
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 brokuł
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 8-10 minut. Wywar gotujemy razem z marchewką. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory w puszcze i dusimy do 5 minut. Całość dodajemy do mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem.
Na koniec dodajemy ugotowane brokuły. Przed podaniem do miseczek wsypujemy makaron, który zalewamy zupą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski