Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Grillowane żeberka z cukinią

KS
Grillowane żeberka z cukinią
Grillowane żeberka z cukinią ZM Pekpol
Żeberka z grilla to jedno z naszych ulubionych dań. Każdy ma swój sposób na to, by marynata i dodatki do żeberek smakowały gościom. Proponujemy podać żeberka z grillowaną cukinią. Sprawdź, przepis jest naprawdę prosty!

Składniki:

  • żeberka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 cukinie średniej wielkości

marynata:

  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • pieprz
  • cytryna

PRZEPISY NA GRILLA - ZOBACZ!

Sposób przygotowania:
Ułóż przygotowane żeberka na gorącym ruszcie i opiekaj 20 minut, co jakiś czas obracając. Oczyść cukinie, przekrój na pół, a każdą z połówek przetnij na trzy plastry(nie rozkrawając ich do końca), po czym ułóż na folii aluminiowej. Przygotuj marynatę do cukini: przeciśnij czosnek przez praskę, zetrzyj skórkę z cytryny i wymieszaj z oliwą. Przekładaj ponacinaną cukinię plastrami pomidorów, posmaruj marynatą czosnkową, posyp pieprzem i opiekaj na grillu przez 10 minut. Podawaj żebertka z grillowaną cukinią.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski