Składniki:
- żeberka
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka musztardy
- 2 cukinie średniej wielkości
marynata:
- 2 pomidory
- ząbek czosnku
- pieprz
- cytryna
Sposób przygotowania:
Ułóż przygotowane żeberka na gorącym ruszcie i opiekaj 20 minut, co jakiś czas obracając. Oczyść cukinie, przekrój na pół, a każdą z połówek przetnij na trzy plastry(nie rozkrawając ich do końca), po czym ułóż na folii aluminiowej. Przygotuj marynatę do cukini: przeciśnij czosnek przez praskę, zetrzyj skórkę z cytryny i wymieszaj z oliwą. Przekładaj ponacinaną cukinię plastrami pomidorów, posmaruj marynatą czosnkową, posyp pieprzem i opiekaj na grillu przez 10 minut. Podawaj żebertka z grillowaną cukinią.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?