Składniki:
- 250 gram makaron penne
- 400 gram mielonego mięsa
- koncentrat pomidorowy
- 1 papryczka chilli
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 3 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- ½ puszki fasola czerwona
- 1 średnia cebula
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Makaron penne gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną cebulę, czosnek oraz rozgniecioną papryczkę chili bez pestek. Następnie dodajemy mięso mielone i dusimy przez 10-15 minut. Pozostałe pokrojone wcześniej warzywa dodajemy do mięsa i dusimy kolejne 5 minut. Całość doprawiamy do smaku przyprawami i ziołami. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i odcedzoną fasolę z puszki i dusimy jeszcze 2 minuty. Całość podajemy razem z ugotowanym makaronem penne.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?