Poznań: Konferencja o mięsie, jego produkcji w świetle...

    Poznań: Konferencja o mięsie, jego produkcji w świetle oczekiwań konsumentów

    SOB

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    W środę rozpocznie się w Poznaniu IV Międzynarodowa Konferencja Naukowa pt."Uwarunkowania produkcji mięsa i przetworów mięsnych w świetle przesłań tradycji i współczesnych oczekiwań konsumentów".
    Jej organizatorami są Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, wielkopolski oddział Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Komitet Nauk o Żywności PAN oraz International Union of Food Science and Technology. Konferencja potrwa do czwartku. Konferencja jest organizowana pod honorowym patronatem Marszałka Województwa Wielkopolskiego Marka Woźniaka oraz Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu.

    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Komentarze (1)

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Po co ta konferencja?

    Myśliwy (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 6 / 8

    Ludzie chcą mięsa od szczęśliwych zwierząt, które nie spędzają całego życia w chlewie czy oborze, i od ptactwa, które może sobie pobiegać... Najprościej przerzucić się na (drogą) dziczyznę albo...rozwiń całość

    Ludzie chcą mięsa od szczęśliwych zwierząt, które nie spędzają całego życia w chlewie czy oborze, i od ptactwa, które może sobie pobiegać... Najprościej przerzucić się na (drogą) dziczyznę albo (jeszcze droższą) argentyńską wołowinę. Bo polski, niedouczony, chłop szczędzi i sknerzy: nie wyprowadzi świń czy krów na wypas, tylko zamyka w pomieszczeniach, w których żadne z tych nieszczęśliwych stworzeń promienia słońca nie zazna i zapachu łąki nie poczuje. Polski chłop tylko dozuje forsowne odżywki i gwarantuje zero ruchu (żeby zapewnić szybki przyrost masy). Te mięso, które jest w naszych sklepach, to zwykła PADLINA. Nafaszerowana sterydami, hormonami, antybiotykami i enzymami odstresowymi. Smacznego.zwiń

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Magazyn

    Wideo